AKTIVITET

Elsnöskotertur Norrskenstur – 2h

ORT

Alla destinationer

TIDSÅTGÅNG

2 timmar

ANTAL DELTAGARE

Max 50 deltagare

Beskrivning:

Här sätter vi oss på elsnöskotrarna och kör rakt ut i mörkret.
Målet är att komma upp över trädgränsen för att få ett 360 graders synfält för att se om vi har turen att få se norrsken i dess fulla prakt.

Norrsken är magiskt men absolut ingen självklarhet men vi ska göra vad vi kan för att ni ska få uppleva detta magiska naturfenomen.

Helt tysta färdas vi genom det snöbetäckta landskapet och tar oss till en mörk plats eller fjälltopp där vi har som störst möjlighet att lyckas med vårt mål för kvällen.

Längs med vägen passar guiden på att berätta om Norrskenet och kulturen som finns kring det. Väl på plats är förhoppningsvis föreställningen i full gång ovanför oss.

Skoterguiden inleder med säkerhetsgenomgång och visar på hur en elsnöskoter fungerar. Efter genomgång och övningskörning ger vi oss upp på fjället på en 2 timmars tur.
Beroende på väder och vind så bestämmer vi vilken tur vi tar men i huvudsak går turen i skyddad terräng innan vi når fjälltopparna.

Vi samlas vid Puls skotercenter i Hamra bredvid Tänndalen Skilodge. Glöm inte att ta med giltigt förarbevis.

För vuxna: Vi förser er med varm overall, varma skor och hjälm. Ni tar med varma handskar.

För barn 8-12 år: Ta på dem varma kläder och skor för några timmar på skoter, tex skidkläder och alpin hjälm, gärna klädda för en alpin skiddag.

Kontakta oss